Franska federationen för historiska audioguider

Basilica of the Sacred Heart

ljudguider på svenska


Play

Gratis ljudguide

fr    Basilica of the Sacred Heart    Basilika des Heiligen Herzens    Basiliek van het Heilig Hart    Basilica del Sacro Cuore    Basílica del Sagrado Corazón    Базилика Сакре-Кёр    圣心大教堂    A Basílica do Sagrado Coração    Basilica of the Sacred Heart    Basilica of the Sacred Heart    Bazylika Najświętszego Serca     Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς    Bazilika Nejsvětějšího Srdce    A Szent Szív Bazilikája
Android - ladda ner applikationen gratis på Google Play iPhone- Ladda ner App IOS från App Store


 Basilica of the Sacred Heart
Basilica of the Sacred Heart of Montmartre, känd som National Löftet, beläget på toppen av butten Montmartre, i Clignancourt-distriktet i 18: e arrondissementet i Paris (Frankrike), är en stor parisisk religiös byggnad, "helgedom för eukaristisk tillbedjan och gudomlig barmhärtighet ”och ärkebispedomen i Paris.

Byggandet av denna kyrka, både ett politiskt och kulturellt monument, följer efterkrigstiden 1870. Den förklaras allmänt användbar genom en lag som antogs den 24 juli 1873 av Nationalförsamlingen 1871; byggnaden slutfördes officiellt 1923. Den passar in i sammanhanget med sakral laddning och inom ramen för en ny ”moralisk ordning” efter händelserna i Paris-kommunen, där Montmartre var en av de höga platserna. Dess läge på en höjd av 130 m nära en av de högsta punkterna i Paris, och dess kupol som stiger till 83 meter gör den synlig långt ifrån. Med nästan elva miljoner pilgrimer och besökare per år är det det näst mest besökta religiösa monumentet i Paris efter Notre-Dame de Paris-katedralen.

Besök omgivningen

France - Ile-de-France - Paris - Paris