Franse Federatie van historische audiogidsen

Basiliek van het Heilig Hart

Audiogids in het Nederlands


Play

Gratis audiogids

fr    Basilica of the Sacred Heart    Basilika des Heiligen Herzens    Basiliek van het Heilig Hart    Basilica del Sacro Cuore    Basílica del Sagrado Corazón    Базилика Сакре-Кёр    圣心大教堂    A Basílica do Sagrado Coração    Basilica of the Sacred Heart    Basilica of the Sacred Heart    Bazylika Najświętszego Serca     Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς    Bazilika Nejsvětějšího Srdce    A Szent Szív Bazilikája
Android - download de applicatie gratis op google play iPhone- Download App IOS uit de App Store


 Basiliek van het Heilig Hart
De Basiliek van het Heilig Hart van Montmartre, bekend als de Nationale Gelofte, gelegen op de top van de butte Montmartre, in de wijk Clignancourt van het 18e arrondissement van Parijs (Frankrijk), is een belangrijk Parijse religieus gebouw, 'heiligdom van eucharistische aanbidding en goddelijke barmhartigheid ”en eigendom van het aartsbisdom Parijs.

De bouw van deze kerk, zowel een politiek als cultureel monument, volgt de naoorlogse periode van 1870. Ze wordt van openbaar nut verklaard door een wet die op 24 juli 1873 door de Nationale Vergadering van 1871 is aangenomen; het gebouw werd officieel voltooid in 1923. Het past in de context van sacraal opladen en in het kader van een nieuwe “morele orde” na de gebeurtenissen van de Commune van Parijs, waarvan Montmartre een van de hoogtepunten was. De ligging op een hoogte van 130 m nabij een van de hoogste punten van Parijs, en de koepel die oploopt tot 83 meter, maken het van grote afstand zichtbaar. Met bijna elf miljoen pelgrims en bezoekers per jaar is het het op een na meest bezochte religieuze monument in Parijs, na de kathedraal Notre-Dame de Paris.

Bezoek de omgeving

France - Ile-de-France - Paris - Paris