Franse Federatie van historische audiogidsen

Het Orsay Museum

Audiogids in het Nederlands


Play

Gratis audiogids

fr    Orsay Museum    Das Orsay Museum    Het Orsay Museum    Il Museo d'Orsay    El Museo de Orsay    Музей Орсе     奥赛博物馆    O museu Orsay    Orsay-museet    Orsay-museet    Muzeum Orsay    Το μουσείο Orsay    Muzeum Orsay    Orsay Múzeum
Android - download de applicatie gratis op google play iPhone- Download App IOS uit de App Store


 Het Orsay Museum
Het Orsay Museum is een nationaal museum dat in 1986 werd ingehuldigd, gelegen in het 7e arrondissement van Parijs langs de linkeroever van de Seine. Het bevindt zich in het voormalige station van Orsay, gebouwd door Victor Laloux van 1898 tot 1900 en omgebouwd tot museum bij besluit van de president van de republiek, Valéry Giscard d'Estaing. De collecties presenteren westerse kunst van 1848 tot 1914 in al zijn diversiteit: schilderkunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, grafische kunst, fotografie, architectuur, enz. Het is voor deze periode een van de grootste musea van Europa.

Het museum heeft de grootste collectie impressionistische en postimpressionistische schilderijen ter wereld, met in totaal bijna 1100 doeken op meer dan 3650, en je kunt meesterwerken van schilderkunst en beeldhouwkunst zien, zoals The Luncheon on the Grass and the Olympia door Édouard Manet, een bewijs van The Little Fourteen Year Old Dancer door Degas, The Origin of the World, A Burial in Ornans, The Workshop van de schilder uit Courbet, The Card Players door Cézanne of vijf schilderijen uit de Rouen Cathedrals Series van Monet en Bal du Moulin de la Galette van Renoir.

Vaak worden tijdelijke monografische of thematische tentoonstellingen georganiseerd die periodiek betrekking hebben op het werk van een kunstenaar, een actualiteit of een vraagstuk uit de kunstgeschiedenis. Een auditorium biedt onderdak aan een verscheidenheid aan evenementen, concerten, bioscoop, schaduwtheater, conferenties en seminars, en shows die specifiek gericht zijn op een jong publiek.

Bezoek de omgeving

France - Ile-de-France - Paris - Paris