French Federation of Historical Audioguides

Orsay-museet

lydguide på norsk


Play

Gratis lydguide

fr    Orsay Museum    Das Orsay Museum    Het Orsay Museum    Il Museo d'Orsay    El Museo de Orsay    Музей Орсе     奥赛博物馆    O museu Orsay    Orsay-museet    Orsay-museet    Muzeum Orsay    Το μουσείο Orsay    Muzeum Orsay    Orsay Múzeum
Android - last ned applikasjonen gratis på Google Play iPhone- Last ned App IOS fra App Store


 Orsay-museet
Orsay-museet er et nasjonalmuseum som ble innviet i 1986, og ligger i 7. arrondissement i Paris langs Seine-bredden. Det ligger i den tidligere Orsay-stasjonen, bygget av Victor Laloux fra 1898 til 1900 og omgjort til et museum etter beslutning fra republikkens president, Valéry Giscard d'Estaing. Samlingene presenterer vestlig kunst fra 1848 til 1914, i all sin mangfoldighet: maleri, skulptur, dekorativ kunst, grafisk kunst, fotografering, arkitektur, etc. Det er et av de største museene i Europa i denne perioden.

Museet har den største samlingen av impresjonistiske og postimpresjonistiske malerier i verden, med nesten 1100 lerreter totalt av over 3650, og du kan se mesterverk av maleri og skulptur som Lunsj på gresset og Olympia av Édouard Manet, et bevis på Den lille fjorten år gamle danseren av Degas, Verdens opprinnelse, en begravelse i ornans, verkstedet til maleren fra Courbet, kortspillere av Cézanne eller fem malerier fra Rouen Cathedrals Series av Monet og Bal du moulin de la Galette av Renoir.

Midlertidige monografiske eller tematiske utstillinger som med jevne mellomrom relaterer seg til kunstnerens arbeid, en strøm eller et spørsmål om kunsthistorie, settes ofte opp. Et auditorium er vert for en rekke arrangementer, konserter, kino, skyggeteater, konferanser og seminarer og show spesielt rettet mot unge publikum.

Besøk omgivelsene

France - Ile-de-France - Paris - Paris