French Federation of Historical Audioguides

Louvre-palasset

lydguide på norsk


Play

Gratis lydguide

fr    Louvre Museum    Louvre Museum    Louvre museum    museo di Louvre    Museo del Louvre    музей Лувр    罗浮宫博物馆    Palác Louvre    O Palácio do Louvre    Louvre-palatset     Louvre-palasset    Muzeum w Luwrze    Μουσείο του Λούβρου    Louvre-palota
Android - last ned applikasjonen gratis på Google Play iPhone- Last ned App IOS fra App Store


 Louvre-palasset
Louvre-palasset er et tidligere kongelig palass som ligger i 1. arrondissement i Paris på Seine-bredden, mellom Tuileries-hagene og kirken Saint-Germain-l'Auxerrois. Louvre Palace strekker seg over et bebygget område på over 135.000 m2 og er det største palasset i Europa, og den nest største bygningen på kontinentet etter Aalsmeer blomstermarked. I dag huser det Louvre-museet.

Byggingen av Louvre er uadskillelig fra Paris historie. Det strekker seg over 800 år, selv om den generelle planen for palasset ikke ble forestilt seg før renessansen. Karl V etablerte sin bolig der og ga slottet en status som det beholdt frem til Ludvig XIV.

Med 10,2 millioner besøkende i 2018 - en fjerdedel av dem franske - er det det mest besøkte museet i verden og det mest besøkte kulturområdet i Frankrike foran Eiffeltårnet, katedralen Notre-Dame de Paris i monumenthode med fri tilgang med 13,6 millioner besøkende anslått.

Louvre Palais Royal

Når du går gjennom hallene til et av de største museene i verden i dag, glemmer du ofte at Louvre, etter å ha vært en festning, i flere århundrer har blitt et bosted for monarken og hans familie. Noen ganger bodde herskerne der i kort tid, og foretrakk søtsaker fra Loire-dalen eller Versailles prakt. Møbler og dekorative gjenstander har for lengst forsvunnet, men vegger og tak vitner om tiden som nå er over. Gå gjennom hallene, soverommene, trappene eller stallen til palasset: fra middelalderens få levninger, gå til det praktfulle interiøret fra solekongens tid ... og drøm om slottslivets prakt.

01- Salle Saint-Louis

Middelalderens Louvre - Rom 137

Da Philippe Auguste bestemte seg for å bygge Louvre rundt 1190, var ikke bygningen ment som et bosted for kongen, men det var ment å huse et garnison. Det er lite kjent om bygningen, noe som forklarer hvorfor funksjonen til dette rommet ikke kan spesifiseres. Her kastes du inn i halvmørket til det eneste middelalderske interiøret som fremdeles er bevart i Louvre. Tre epoker er flettet sammen her: veggene stammer fra Philippe Auguste (1180-1223); hvelvene, nå ødelagt, og støttene til Saint Louis (1226-1270) - derav navnet gitt til dette rommet; når det gjelder de kraftige arkadene, som okkuperer en tredjedel av overflaten, dateres de tilbake til 1500-tallet. Observer måten de "kler" på en av disse kolonnene som en gang støttet hvelvet. Innredningen i rommet er edru, men ryddig. Legg merke til det elegante løvet på kolonnehovedstedene eller de grimrende hodene som pryder utfallet av hvelvene på veggene. Opprinnelig et lavt rom og delvis skåret i bakken, ble dette nå blinde rommet en gang opplyst av vinduer som ble gjennomboret på toppen av veggene.

Besøk omgivelsene

France - Ile-de-France - Paris - Paris