French Federation of Historical Audioguides

Eiffeltårnet

lydguide på norsk


Play

Gratis lydguide

fr    Eiffel Tower    Eiffelturm    Eiffeltoren    Torre Eiffel    Torre Eiffel    Эйфелева башня    埃菲尔铁塔    Torre Eiffel    Eiffeltornet    Eiffeltårnet    Wieża Eiffla    Πύργος του Άιφελ    Eiffelova věž    Eiffel-torony
Android - last ned applikasjonen gratis på Google Play iPhone- Last ned App IOS fra App Store


 Eiffeltårnet
Eiffeltårnet er et 324 meter høyt pølsejernstårn (med antenner) som ligger i Paris, i den nordvestlige enden av Champ-de-Mars-parken ved bredden av Seinen i 7. arrondissement. Dens offisielle adresse er 5, aveny Anatole-France.

Eiffeltårnets historie

Bygget i to år av Gustave Eiffel og hans samarbeidspartnere for den universelle utstillingen i Paris i 1889, og opprinnelig kalt "tårn på 300 meter", ble det symbolet på den franske hovedstaden og et turiststed i forgrunnen: det er er det tredje mest besøkte franske kulturstedet i 2015, med 5,9 millioner besøkende i 20163. Siden åpningen for publikum har den ønsket mer enn 300 millioner besøkende velkommen.

Eiffeltårnet var opprinnelig 312 meter høyt og forble det høyeste monumentet i verden i førti år. Andre nivå i tredje etasje, noen ganger kalt fjerde etasje, som ligger på 279,11 meter, er den høyeste offentlig tilgjengelige observasjonsplattformen i EU og den nest høyeste i Europa, bak Ostankino-tårnet i Moskva. kulminerte på 337 meter. Høyden på tårnet er økt flere ganger ved installasjon av mange antenner. Brukt tidligere i mange vitenskapelige eksperimenter, blir den nå brukt som sender for radio- og TV-programmer.

Historien om byggingen av Eiffeltårnet

31. mars 1889 ble Eiffeltårnet innviet etter to år og to måneders bygging. Det som da var den høyeste menneskeskapte bygningen i verden, skulle være flaggskipmonumentet til 1889-utstillingen, som hadde temaet den franske revolusjonen.

Et tårn som skulle ha vært symbolet på feiringen av vitenskap og teknologi i Frankrike siden 1789, men hvis konstruksjon utløste heftig kontrovers, spesielt fra franske kunstnere og intellektuelle som publiserte forskjellige brosjyrer og artikler mot dette. "Babel Tower".

Opprinnelig foreløpig, deretter truet med ødeleggelse, var imidlertid Eiffeltårnet en umiddelbar suksess da det åpnet for den universelle utstillingen i 1889. Et monument som lyktes til tross for kontroversene, som i dag har blitt den mest berømte i verden.

Besøk omgivelsene

France - Ile-de-France - Paris - Paris