Francia Történelmi Audioguides Szövetség

Eiffel-torony

audioguide magyarul


Play

Ingyenes audio útmutató

fr    Eiffel Tower    Eiffelturm    Eiffeltoren    Torre Eiffel    Torre Eiffel    Эйфелева башня    埃菲尔铁塔    Torre Eiffel    Eiffeltornet    Eiffeltårnet    Wieża Eiffla    Πύργος του Άιφελ    Eiffelova věž    Eiffel-torony
Android - töltse le ingyen az alkalmazást a Google Playről iPhone- Download App IOS from the App Store


 Eiffel-torony
Az Eiffel-torony egy 324 méter magas, tócsás vastorony (antennákkal), Párizsban, a Champ-de-Mars Park északnyugati végén, a Szajna partján, a 7. kerületben. Hivatalos címe: 5, sugárút Anatole-France.

az Eiffel-torony története

Két év alatt építette Gustave Eiffel és munkatársai az 1889-es párizsi egyetemes kiállításon, és eredetileg "300 méteres toronynak" hívták, és ez lett a francia főváros szimbóluma és az előtér turisztikai helyszíne: ez a harmadik leglátogatottabb francia kulturális helyszín 2015-ben, 5,9 millió látogatóval 2016-ban3. A nyilvánosság előtt történő megnyitása óta több mint 300 millió látogatót fogadott.

Az eredetileg 312 méter magas Eiffel-torony negyven évig a világ legmagasabb emléke maradt. A harmadik emelet második szintje, amelyet néha negyedik emeletnek is neveznek, 279,11 méteres magasságban található, a moszkvai Ostankino-torony mögött az Európai Unió legmagasabb, Európában pedig a második legmagasabb megfigyelési platform. csúcspontja 337 méter. A torony magasságát számos antenna telepítése többször megnövelte. A múltban számos tudományos kísérlethez használták, ma már rádió- és televíziós programok adóként használják.

Az Eiffel-torony építésének története

1889. március 31-én két év és két hónapos építkezés után avatták fel az Eiffel-tornyot. Akkoriban a világ legmagasabb mesterséges épülete az 1889-es egyetemes kiállítás zászlóshajója volt, amelynek témája a francia forradalom volt.

Torony, amelynek 1789 óta a franciaországi tudomány és a technika fejlődésének szimbólumának kellett lennie, de amelynek felépítése heves vitákat váltott ki, különösen a francia művészek és értelmiségiek részéről, akik különféle brosúrákat és cikkeket tettek közzé ez ellen. "Bábeli torony".

A kezdetben ideiglenes, majd pusztítással fenyegetett Eiffel-torony azonban azonnali sikert aratott, amikor megnyílt az 1889-es világkiállításra. Emlékmű, amely a viták ellenére sikerült, amely mára a világ leghíresebbé vált.

Látogassa meg a környéket

France - Ile-de-France - Paris - Paris