Francia Történelmi Audioguides Szövetség

Orsay Múzeum

audioguide magyarul


Play

Ingyenes audio útmutató

fr    Orsay Museum    Das Orsay Museum    Het Orsay Museum    Il Museo d'Orsay    El Museo de Orsay    Музей Орсе     奥赛博物馆    O museu Orsay    Orsay-museet    Orsay-museet    Muzeum Orsay    Το μουσείο Orsay    Muzeum Orsay    Orsay Múzeum
Android - töltse le ingyen az alkalmazást a Google Playről iPhone- Download App IOS from the App Store


 Orsay Múzeum
Az Orsay Múzeum egy 1986-ban felavatott nemzeti múzeum, Párizs 7. kerületében, a Szajna bal partján. Az egykori Orsay állomáson található, amelyet Victor Laloux épített 1898 és 1900 között, és a köztársasági elnök, Valéry Giscard d'Estaing döntésével múzeumká alakították át. Gyűjteményei a nyugati művészetet mutatják be 1848 és 1914 között, annak sokszínűségében: festészet, szobrászat, dekoratív művészetek, grafika, fényképészet, építészet stb. Ez az időszak egyik legnagyobb múzeuma Európában.

A múzeumban a világ legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista festménygyűjteménye található, összesen közel 1100 vászon a 3650 fölött, és láthatja a festészet és szobrászat remekeit, mint pl. Édouard Manet ebéd a füvön és az Olympia, Degas A tizennégy éves táncos bizonyítéka, A világ eredete, A temetés ornánokban, Courbet festőműhely műhelye, A kártyajátékosok Cézanne vagy Monet festményei a Roueni Katedrálisok sorozatából és Renoir Bal du Moulin de la Galette.

Gyakran felállítanak időszakos monográfiai vagy tematikus kiállításokat, amelyek egy-egy művész munkájához, aktualitásához vagy művészettörténeti kérdéshez kapcsolódnak. A nézőtér különféle rendezvényeknek, koncerteknek, mozinak, árnyékszínháznak, konferenciáknak és szemináriumoknak, valamint kifejezetten a fiatal közönségnek szóló műsoroknak ad otthont.

Látogassa meg a környéket

France - Ile-de-France - Paris - Paris