Γαλλική Ομοσπονδία Ιστορικών Οδηγοτών

Το μουσείο Orsay

οδηγός ήχου στα ελληνικά


Play

Δωρεάν οδηγός ήχου

fr    Orsay Museum    Das Orsay Museum    Het Orsay Museum    Il Museo d'Orsay    El Museo de Orsay    Музей Орсе     奥赛博物馆    O museu Orsay    Orsay-museet    Orsay-museet    Muzeum Orsay    Το μουσείο Orsay    Muzeum Orsay    Orsay Múzeum
Android - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play iPhone - Λήψη εφαρμογής IOS από το App Store


 Το μουσείο Orsay
Το Μουσείο Orsay είναι ένα εθνικό μουσείο που εγκαινιάστηκε το 1986 και βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού κατά μήκος της αριστερής όχθης του Σηκουάνα. Βρίσκεται στον πρώην σταθμό Orsay, που χτίστηκε από τον Victor Laloux από το 1898 έως το 1900 και μετατράπηκε σε μουσείο με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Valéry Giscard d'Estaing. Οι συλλογές της παρουσιάζουν δυτική τέχνη από το 1848 έως το 1914, σε όλη την ποικιλομορφία της: ζωγραφική, γλυπτική, διακοσμητικές τέχνες, γραφικές τέχνες, φωτογραφία, αρχιτεκτονική κ.λπ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στην Ευρώπη για αυτήν την περίοδο.

Το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από πίνακες ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών έργων στον κόσμο, με 1.100 περίπου καμβά από πάνω από 3.650 και μπορείτε να δείτε αριστουργήματα ζωγραφικής και γλυπτικής όπως Το μεσημεριανό γεύμα στο γρασίδι και η Ολυμπία από τον Édouard Manet, μια απόδειξη του The Little Fourteen Year Old Dancer by Degas, The Origin of the World, A Burial in Ornans, The Workshop of the ζωγράφος από το Courbet, The Card Players από τη Cézanne ή πέντε πίνακες από τη σειρά Rouen Cathedrals από τους Monet και Bal du Moulin de la Galette από τον Renoir.

Συχνά δημιουργούνται προσωρινές μονογραφικές ή θεματικές εκθέσεις σχετικά με το έργο ενός καλλιτέχνη, ένα τρέχον ή ζήτημα ιστορίας τέχνης. Ένα αμφιθέατρο φιλοξενεί μια ποικιλία εκδηλώσεων, συναυλιών, κινηματογράφου, σκιώδους θεάτρου, συνεδρίων και σεμιναρίων και παραστάσεων που απευθύνονται ειδικά σε νεαρό κοινό.

Επισκεφθείτε τη γύρω περιοχή

France - Ile-de-France - Paris - Paris