Γαλλική Ομοσπονδία Ιστορικών Οδηγοτών

Μουσείο του Λούβρου

οδηγός ήχου στα ελληνικά


Play

Δωρεάν οδηγός ήχου

fr    Louvre Museum    Louvre Museum    Louvre museum    museo di Louvre    Museo del Louvre    музей Лувр    罗浮宫博物馆    Palác Louvre    O Palácio do Louvre    Louvre-palatset     Louvre-palasset    Muzeum w Luwrze    Μουσείο του Λούβρου    Louvre-palota
Android - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play iPhone - Λήψη εφαρμογής IOS από το App Store


 Μουσείο του Λούβρου
Το παλάτι του Λούβρου είναι ένα πρώην βασιλικό παλάτι που βρίσκεται στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, ανάμεσα στους κήπους Tuileries και την εκκλησία Saint-Germain-l'Auxerrois. Με έκταση πάνω από 135.000 m2, το Louvre Palace είναι το μεγαλύτερο παλάτι στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στην ήπειρο μετά την αγορά λουλουδιών Aalsmeer. Σήμερα στεγάζει το μουσείο του Λούβρου.

Η κατασκευή του Λούβρου είναι αδιαχώριστη από την ιστορία του Παρισιού. Εκτείνεται πάνω από 800 χρόνια, αν και το γενικό σχέδιο του παλατιού δεν είχε φανταστεί μέχρι την Αναγέννηση. Ο Κάρολος V καθιέρωσε την κατοικία του εκεί, δίνοντας στο παλάτι ένα καθεστώς που διατηρούσε μέχρι τη βασιλεία του Louis XIV.

Με 10,2 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018 - το ένα τέταρτο από αυτούς είναι Γάλλοι - είναι το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο και ο πιο δημοφιλής πολιτιστικός χώρος στη Γαλλία μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ, με τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων επικεφαλής μνημείων με ελεύθερη πρόσβαση με 13,6 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το Βασιλικό Παλάτι του Λούβρου

Καθώς περπατάτε στις αίθουσες ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου σήμερα, συχνά ξεχνάτε ότι το Λούβρο, αφού ήταν φρούριο, έχει γίνει, εδώ και αρκετούς αιώνες, τόπος κατοικίας για τον μονάρχη και την οικογένειά του. Μερικές φορές, οι ηγεμόνες ζούσαν εκεί μόνο για λίγο, προτιμώντας τα γλυκά της κοιλάδας του Λίγηρα ή τα μεγαλεία των Βερσαλλιών. Έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα έχουν από καιρό εξαφανιστεί, αλλά οι τοίχοι και οι οροφές μαρτυρούν εκείνες τις εποχές που έχουν τελειώσει. Περπατήστε στις αίθουσες, τις κρεβατοκάμαρες, τις σκάλες ή τους στάβλους του ανακτόρου: από τα λίγα υπολείμματα της μεσαιωνικής περιόδου, πηγαίνετε στους υπέροχους εσωτερικούς χώρους της εποχής του Ήλιου Βασιλιά ... και ονειρευτείτε τη λαμπρότητα της ζωής του κάστρου.

01- Δωμάτιο Saint-Louis

Μεσαιωνικό Λούβρο - Δωμάτιο 137

Όταν ο Philippe Auguste αποφάσισε να χτίσει το Λούβρο γύρω στο 1190, το κτίριο δεν προοριζόταν ως τόπος κατοικίας για τον βασιλιά, προοριζόταν να στεγάσει φρουρά. Λίγα είναι γνωστά για το κτίριο, το οποίο εξηγεί γιατί η λειτουργία αυτού του δωματίου δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Εδώ βυθίζεσαι στο ημι-σκοτάδι του μοναδικού μεσαιωνικού εσωτερικού που σώζεται ακόμα στο Λούβρο. Εδώ συνδέονται τρεις εποχές: τα τείχη χρονολογούνται από τον Philippe Auguste (1180-1223). τα θησαυροφυλάκια, που έχουν καταστραφεί τώρα, και τα στηρίγματα του Saint Louis (1226-1270) - εξ ου και το όνομα που δόθηκε σε αυτό το δωμάτιο. Όσο για τις ισχυρές στοές, που καταλαμβάνουν το ένα τρίτο της επιφάνειας, χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο «ντύνονται» μία από αυτές τις στήλες που κάποτε στήριζαν το θησαυροφυλάκιο. Η διακόσμηση του δωματίου είναι λιτή αλλά καθαρή. Παρατηρήστε το κομψό φύλλωμα των κιονόκρανων της στήλης ή των μορφαστικών κεφαλών που κοσμούν τις πτώσεις των θησαυρών στους τοίχους. Αρχικά ένα χαμηλό δωμάτιο και μερικώς λαξευμένο στο έδαφος, αυτό το τώρα τυφλό δωμάτιο κάποτε φωτιζόταν από παράθυρα τρυπημένα στην κορυφή των τοίχων.

Οδηγίες για την επόμενη εργασία: Ακολουθήστε ξανά τα σκαλοπάτια σας μετά το μοντέλο και, κατά την προσγείωση, ακολουθήστε τις σκάλες που ανεβαίνουν αμέσως προς τα αριστερά σας. Η πρώτη πόρτα που ανοίγει στα δεξιά σας οδηγεί στο δωμάτιο των Καρυάτιδων.

02- Δωμάτιο των Καρυάτιδων

Ελληνικές, Ετρουσκικές και Ρωμαϊκές Αρχαιότητες - Δωμάτιο 348

Επισκεφθείτε τη γύρω περιοχή

France - Ile-de-France - Paris - Paris