Γαλλική Ομοσπονδία Ιστορικών Οδηγοτών

Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς

οδηγός ήχου στα ελληνικά


Play

Δωρεάν οδηγός ήχου

fr    Basilica of the Sacred Heart    Basilika des Heiligen Herzens    Basiliek van het Heilig Hart    Basilica del Sacro Cuore    Basílica del Sagrado Corazón    Базилика Сакре-Кёр    圣心大教堂    A Basílica do Sagrado Coração    Basilica of the Sacred Heart    Basilica of the Sacred Heart    Bazylika Najświętszego Serca     Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς    Bazilika Nejsvětějšího Srdce    A Szent Szív Bazilikája
Android - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play iPhone - Λήψη εφαρμογής IOS από το App Store


 Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς
Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτρης, γνωστή ως Εθνικός Όρκος, που βρίσκεται στην κορυφή του βουτύρου Μονμάρτρη, στην περιοχή Clignancourt του 18ου διαμερίσματος του Παρισιού (Γαλλία), είναι ένα σημαντικό παρισινό θρησκευτικό κτίριο, "ιερό της ευχαριστιακής λατρείας και θεϊκό έλεος »και ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής του Παρισιού.

Η κατασκευή αυτής της εκκλησίας, τόσο πολιτικού όσο και πολιτιστικού μνημείου, ακολουθεί την μεταπολεμική περίοδο του 1870. Κηρύσσεται δημόσιας χρησιμότητας με νόμο που ψηφίστηκε στις 24 Ιουλίου 1873 από την Εθνική Συνέλευση του 1871. Το κτίριο ολοκληρώθηκε επίσημα το 1923. Ταιριάζει στο πλαίσιο της ιερής επαναφόρτισης και στο πλαίσιο μιας νέας «ηθικής τάξης» μετά τα γεγονότα της Παρισινής Κομμούνας, του οποίου η Μονμάρτρη ήταν ένα από τα ψηλά μέρη. Η θέση του σε υψόμετρο 130 μέτρων κοντά σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του Παρισιού, και ο θόλος του που ανέρχεται στα 83 μέτρα, το καθιστά ορατό από μακριά. Με σχεδόν έντεκα εκατομμύρια προσκυνητές και επισκέπτες ετησίως, είναι το δεύτερο πιο θρησκευτικό μνημείο στο Παρίσι μετά τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Επισκεφθείτε τη γύρω περιοχή

France - Ile-de-France - Paris - Paris