French Federation of Historical Audioguides

Basilica of the Sacred Heart

lydguide på norsk


Play

Gratis lydguide

fr    Basilica of the Sacred Heart    Basilika des Heiligen Herzens    Basiliek van het Heilig Hart    Basilica del Sacro Cuore    Basílica del Sagrado Corazón    Базилика Сакре-Кёр    圣心大教堂    A Basílica do Sagrado Coração    Basilica of the Sacred Heart    Basilica of the Sacred Heart    Bazylika Najświętszego Serca     Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς    Bazilika Nejsvětějšího Srdce    A Szent Szív Bazilikája
Android - last ned applikasjonen gratis på Google Play iPhone- Last ned App IOS fra App Store


 Basilica of the Sacred Heart
Basilica of the Sacred Heart of Montmartre, kjent som det nasjonale løftet, som ligger på toppen av butten Montmartre, i Clignancourt-distriktet i det 18. arrondissement i Paris (Frankrike), er en stor parisisk religiøs bygning, "helligdom for eukaristisk tilbedelse og guddommelig barmhjertighet ”og eiendommen til erkebispedømmet Paris.

Byggingen av denne kirken, både et politisk og kulturminne, følger etterkrigstiden i 1870. Den erklæres for offentlig bruk ved en lov vedtatt 24. juli 1873 av nasjonalforsamlingen i 1871; bygningen ble offisielt ferdigstilt i 1923. Den passer inn i sammenhengen med sakral oppladning og innenfor rammen av en ny "moralsk orden" etter hendelsene i Paris-kommunen, hvor Montmartre var en av høydene. Beliggenheten i en høyde på 130 m nær et av de høyeste punktene i Paris, og kuppelen som stiger til 83 meter, gjør den synlig fra stor avstand. Med nesten elleve millioner pilegrimer og besøkende per år er det det nest mest besøkte religiøse monumentet i Paris etter Notre-Dame de Paris-katedralen.

Besøk omgivelsene

France - Ile-de-France - Paris - Paris