French Federation of Historical Audioguides

Pantheon kirken

lydguide på norsk


Cet audioguide est en cours de validation

fr    Pantheon church    Pantheon Kirche    Pantheon kerk    Chiesa del Pantheon    Iglesia panteón    Пантеон Париж    万神殿巴黎    A Igreja do Panteão    Pantheon Church    Pantheon kirken    Kościół Panteonu    Η εκκλησία του Πάνθεον    Pantheonský kostel    Pantheon templom
Android - last ned applikasjonen gratis på Google Play iPhone- Last ned App IOS fra App Store


 Pantheon kirken
Panthéon er et nyklassisistisk monument som ligger i 5. arrondissement i Paris. I hjertet av Latinerkvarteret, på Sainte-Geneviève-fjellet, ligger det i sentrum av Place du Panthéon og er spesielt omringet av rådhuset i 5. arrondissement, Lycée Henri-IV, kirken Saint-Étienne-du-Mont, av Sainte-Geneviève-biblioteket og av juridisk fakultet. Rue Soufflot gir ham et perspektiv så langt som Luxembourg Gardens.

Opprinnelig planlagt, på 1700-tallet, til å være en kirke som skulle huse helligdommen Saint Geneviève, har dette monumentet siden den franske revolusjonen ment å hedre store figurer som har markert Frankrikes historie, bortsett fra militære karrierer som vanligvis er viet til Militær Pantheon of Invalides. Det er særlig begravd Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Louis Braille, Sadi Carnot, Émile Zola, Jean Jaurès, Jean Moulin, Jean Monnet, Pierre og Marie Curie, André Malraux eller til og med Alexandre Dumas, som gjorde sitt innlegg i 2002. Germaine Tillion, Geneviève de Gaulle-Anthonioz, Jean Zay og Pierre Brossolette gjorde sitt inntog der 27. mai 2015. Simone Veil, ledsaget av ektemannen Antoine Veil, har blitt gravlagt der siden 1. juli 2018.

Arkitekturen gjenopptar spesielt fasaden til Pantheon i Roma, bygget i det 1. århundre f.Kr. AD, overvunnet av en kuppel inspirert av Tempietto fra kirken San Pietro i Montorio. De forskjellige designene av konstruksjonen, dekorasjonen, inskripsjonene og symbolene som vises der, gjør det mulig å krysse konstruksjonen - langsom og kontrastert - av den franske nasjonen. Dette monumentet, ansett som et minnessted, er åpent for publikum og administreres av Centre des monuments nationaux.

Besøk omgivelsene

France - Ile-de-France - Paris - Paris