French Federation of Historical Audioguides

det hellige kapellet

lydguide på norsk


Cet audioguide est en cours de validation

fr    Holy Chapel      Heilige Kapelle    Heilige kapel    Santa Cappella    Capilla Santa    Святая часовня    圣堂     a capela sagrada    det heliga kapellet    det hellige kapellet    Sainte-Chapelle(Święta Kaplica w Paryżu)    το Άγιο Παρεκκλήσι    Szent kápolna    Svatá kaple v Paříži
Android - last ned applikasjonen gratis på Google Play iPhone- Last ned App IOS fra App Store


 det hellige kapellet
Bygget på Île de la Cité, ble Sainte-Chapelle (også kalt Sainte-Chapelle du Palais) spesialbygd for å imøtekomme kronen av tornene, et stykke av det sanne kors og andre relikvier av lidenskapen.

Et monument verdig å være vert for de vakreste relikviene På begynnelsen av 1200-tallet trengte keiser Baudouin II av Courtenay, den siste keiseren av Konstantinopel, presserende økonomisk støtte. For å bli hjulpet så raskt som mulig, selger han de mest dyrebare av hans relikvier: Tornekronen, det vil si kronen plassert på hodet til Jesus Kristus før korsfestelsen. I håp om å finne en taker og en alliert til å starte et nytt korstog, foretok han en lang reise i Europa i 1237 der han møtte den franske kongen Louis IX. Hvis sistnevnte ikke er villig til å starte en ny ekspedisjon, er han likevel veldig interessert i den hellige kronen og relikviene lovet i Venezia. Til gjengjeld for summen av 135.000 pund ble tornekronen brakt til Frankrike og ankom Paris i 1239.

Dagen etter arrangeres en stor seremoni der relikviene plasseres i kapellet Saint-Nicolas de la Cité. Tre år senere når to nye relikvier solgt av Baudouin II Paris: relikvien til lidenskapen og en del av det sanne korset (korset som Jesus ville blitt korsfestet på). De tre relikviene i kongens eie anses å være direkte vitner til historien om Jesus og hans korsfestelse, og er stykker som særlig er æret av kristne. Louis IX (Saint Louis) bestemmer seg derfor for å plassere disse dyrebare relikviene på et mye mer prestisjefylt sted enn det lille Saint-Nicolas-kapellet. Han beordret dermed byggingen av et nytt kapell innenfor murene til det tidligere kongelige palasset på Ile de la Cité, spesielt ment for å huse de hellige relikviene.

Besøk omgivelsene

France - Ile-de-France - Paris - Paris