Francia Történelmi Audioguides Szövetség

Pantheon templom

audioguide magyarul


Cet audioguide est en cours de validation

fr    Pantheon church    Pantheon Kirche    Pantheon kerk    Chiesa del Pantheon    Iglesia panteón    Пантеон Париж    万神殿巴黎    A Igreja do Panteão    Pantheon Church    Pantheon kirken    Kościół Panteonu    Η εκκλησία του Πάνθεον    Pantheonský kostel    Pantheon templom
Android - töltse le ingyen az alkalmazást a Google Playről iPhone- Download App IOS from the App Store


 Pantheon templom
A Panthéon egy neoklasszikus emlékmű, Párizs 5. kerületében található. A Latin negyed szívében, a Sainte-Geneviève-hegyen, a Place du Panthéon központjában található, és különösen az V. kerület városháza, a IV. Lycée Henri, a Saint-Étienne-du-Mont templom veszi körül. a Sainte-Geneviève könyvtár és a jogi kar. A Rue Soufflot perspektívát ad neki a luxemburgi kertig.

Eredetileg a XVIII. Században tervezték, hogy egy olyan templom legyen, amely a Saint Geneviève kegyhelyet helyezné el. Ez az emlékmű a francia forradalom óta azon nagyszerű alakok tiszteletére hivatott szolgálni, akik Franciaország történelmét jelzik, kivéve a katonai pályákat, amelyeket általában Az érvénytelenek katonai pantheonja. Különösen vannak eltemetett Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Louis Braille, Sadi Carnot, Émile Zola, Jean Jaurès, Jean Moulin, Jean Monnet, Pierre és Marie Curie, André Malraux vagy akár Alexandre Dumas, akik 2002. Germaine Tillion, Geneviève de Gaulle-Anthonioz, Jean Zay és Pierre Brossolette 2015. május 27-én léptek oda. Simone Veil, férje, Antoine Veil kíséretében, 2018. július 1-je óta temetve.

Az építészet elsősorban a római Pantheon homlokzatát folytatja, amelyet Kr. E. 1. században építettek. Kr. U., Amelyet a montoriói San Pietro templom Tempietto ihlette kupola hajtott végre. Felépítésének, díszítésének különféle tervei, feliratai és az ott megjelenő szimbólumok lehetővé teszik a francia nemzet lassú és ellentétes építkezésének bejárását. Ez az emlékhely, amelyet az emlékhelynek tekintenek, a nagyközönség számára nyitva áll, és a Centre des monuments nationaux kezeli.

Látogassa meg a környéket

France - Ile-de-France - Paris - Paris