Francia Történelmi Audioguides Szövetség

A Szent Szív Bazilikája

audioguide magyarul


Play

Ingyenes audio útmutató

fr    Basilica of the Sacred Heart    Basilika des Heiligen Herzens    Basiliek van het Heilig Hart    Basilica del Sacro Cuore    Basílica del Sagrado Corazón    Базилика Сакре-Кёр    圣心大教堂    A Basílica do Sagrado Coração    Basilica of the Sacred Heart    Basilica of the Sacred Heart    Bazylika Najświętszego Serca     Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς    Bazilika Nejsvětějšího Srdce    A Szent Szív Bazilikája
Android - töltse le ingyen az alkalmazást a Google Playről iPhone- Download App IOS from the App Store


 A Szent Szív Bazilikája
A Montmartre Szent Szívének Bazilikája, az úgynevezett Nemzeti Fogadalom, amely a Butte Montmartre tetején található, Párizs (Franciaország) 18. kerület Clignancourt kerületében, egy jelentős párizsi vallási épület, "az eucharisztikus imádat szentélye". és isteni irgalmasság ”és a Párizsi Főegyházmegye vagyona.

Ennek a templomnak, mind politikai, mind kulturális emlékműnek az építése az 1870-es háború utáni időszakot követi. Az 1871. évi országgyűlés 1873. július 24-én elfogadott törvény közhasznúnak nyilvánította; az épület hivatalosan 1923-ban készült el. A szakrális feltöltődés kontextusába illeszkedik, és a Párizsi Kommün eseményeit követő új „erkölcsi rend” keretein belül, amelynek Montmartre volt az egyik magas hely. Elhelyezkedése 130 m magasságban Párizs egyik legmagasabb pontja közelében, és a 83 méterig emelkedő kupolája nagy távolságból teszi láthatóvá. Évente csaknem tizenegy millió zarándok és látogató révén Párizsban a második leglátogatottabb vallási emlékmű a Notre-Dame de Paris katedrális után.

Látogassa meg a környéket





France - Ile-de-France - Paris - Paris