Franska federationen för historiska audioguider

Louvre-palatset

ljudguider på svenska


Play

Gratis ljudguide

fr    Louvre Museum    Louvre Museum    Louvre museum    museo di Louvre    Museo del Louvre    музей Лувр    罗浮宫博物馆    Palác Louvre    O Palácio do Louvre    Louvre-palatset     Louvre-palasset    Muzeum w Luwrze    Μουσείο του Λούβρου    Louvre-palota
Android - ladda ner applikationen gratis på Google Play iPhone- Ladda ner App IOS från App Store


 Louvre-palatset
Louvrepalatset är ett tidigare kungligt palats i Paris 1: a arrondissement på Seines högra strand, mellan Tuileries trädgårdar och kyrkan Saint-Germain-l'Auxerrois. Louvrepalatset sträcker sig över ett bebyggt område på över 135 000 m2 och är det största palatset i Europa och den näst största byggnaden på kontinenten efter Aalsmeer Flower Market. Idag finns det Louvren.

Konstruktionen av Louvren är oskiljaktig från Paris historia. Det sträcker sig över 800 år, även om palatsets allmänna plan inte var tänkt förrän renässansen. Karl V etablerade sin bostad där och gav slottet en status som det behöll fram till Ludvig XIV.

Med 10,2 miljoner besökare 2018 - en fjärdedel av dem franska - är det det mest besökta museet i världen och den mest besökta kulturplatsen i Frankrike framför Eiffeltornet, katedralen Notre-Dame de Paris i monumenthuvud med fri tillgång med 13,6 miljoner besökare uppskattade.

Louvren Palais Royal

När du går genom hallarna på ett av de största museerna i världen idag glömmer du ofta att Louvren, efter att ha varit en fästning, i flera århundraden har blivit en plats för monarken och hans familj. Ibland bodde härskarna bara en kort tid och föredrog godis i Loire-dalen eller Versailles glans. Möbler och dekorativa föremål har för länge sedan försvunnit, men väggar och tak vittnar om de tider som nu är över. Gå genom salarna, sovrummen, trapporna eller stallen i palatset: från de få resterna från medeltiden, gå till den fantastiska interiören från solkungens tid ... och dröm om slottslivets prakt.

01- Salle Saint-Louis

Medeltida Louvren - Rum 137

När Philippe Auguste bestämde sig för att bygga Louvren omkring 1190 var byggnaden inte avsedd som en bostadsort för kungen, den var avsedd att hysa ett garnison. Lite är känt om byggnaden, vilket förklarar varför detta rums funktion inte kan specificeras. Här kastas du in i halvmörket i den enda medeltida interiören som fortfarande bevaras i Louvren. Tre epoker är sammanflätade här: murarna är från Philippe Auguste (1180-1223); valven, nu förstörda, och deras stöd av Saint Louis (1226-1270) - därav namnet till detta rum; när det gäller de kraftfulla arkaderna, som upptar en tredjedel av ytan, går de tillbaka till 1500-talet. Observera hur de "klär" en av dessa kolumner som en gång stödde valvet. Rumets inredning är nykter men snyggt. Lägg märke till det eleganta lövverket i kolumnhuvudstäderna eller de grimlande huvuden som pryder valvens utfall. Ursprungligen ett lågt rum och delvis huggen i marken, upplystes detta nu blinda rum en gång av fönster genomborrade på toppen av väggarna.

Besök omgivningen

France - Ile-de-France - Paris - Paris