Franska federationen för historiska audioguider

Eiffeltornet

ljudguider på svenska


Play

Gratis ljudguide

fr    Eiffel Tower    Eiffelturm    Eiffeltoren    Torre Eiffel    Torre Eiffel    Эйфелева башня    埃菲尔铁塔    Torre Eiffel    Eiffeltornet    Eiffeltårnet    Wieża Eiffla    Πύργος του Άιφελ    Eiffelova věž    Eiffel-torony
Android - ladda ner applikationen gratis på Google Play iPhone- Ladda ner App IOS från App Store


 Eiffeltornet
Eiffeltornet är ett 324 meter högt puddeltorn (med antenner) beläget i Paris, vid den nordvästra änden av Champ-de-Mars-parken vid Seine-stranden i 7: e arrondissementet. Dess officiella adress är 5, aveny Anatole-France. Eiffeltornets

historia

Byggd på två år av Gustave Eiffel och hans medarbetare för den universella utställningen i Paris 1889 och ursprungligen namngavs "torn på 300 meter", blev det symbolen för den franska huvudstaden och en turistplats i förgrunden: det är är den tredje mest besökta franska kulturplatsen 2015, med 5,9 miljoner besökare 20163. Sedan den öppnades för allmänheten har den välkomnat mer än 300 miljoner besökare.

Ursprungligen 312 meter högt var Eiffeltornet det högsta monumentet i världen i fyrtio år. Den andra våningen på tredje våningen, ibland kallad den fjärde våningen, som ligger på 279,11 meter, är den högsta offentligt tillgängliga observationsplattformen i Europeiska unionen och den näst högsta i Europa, bakom Ostankino-tornet i Moskva. kulminerade på 337 meter. Tornets höjd har ökats flera gånger genom installationen av många antenner. Används tidigare för många vetenskapliga experiment och används nu som sändare för radio- och tv-program.

Historien om byggandet av Eiffeltornet

Den 31 mars 1889 invigdes Eiffeltornet efter två år och två månaders byggande. Det som då var den högsta konstgjorda byggnaden i världen skulle bli flaggskeppsmonumentet för universitetsutställningen 1889, vars tema var den franska revolutionen.

Ett torn som skulle vara en symbol för firandet av framstegen inom vetenskap och teknik i Frankrike sedan 1789, men vars konstruktion väckte het kontroverser, särskilt från franska konstnärer och intellektuella som publicerade olika broschyrer och artiklar mot detta. "Babel Tower".

Ursprungligen provisoriskt, sedan hotat med förstörelse, var Eiffeltornet dock en omedelbar framgång när det öppnade för den universella utställningen 1889. Ett monument som lyckades trots kontroverserna, som idag har blivit den mest kända i världen.

Besök omgivningen

France - Ile-de-France - Paris - Paris